EXPLOZIV: Securitatea şi generalul Iulian Vlad au trădat interesele României în Decembrie 1989. Revoluţia pe scurt

Posted: 13 august 2016 in Articole, ÎN MEMORIAM:, Documente, ŞTIINŢĂ

În ultima vreme asistăm la o ofensivă diversionistă în presă pentru spălarea imaginii Securităţii comuniste de către istorici, foşti colaboratori ai temutului serviciu secret şi prin interviuri date de generalul Iulian Vlad. Situaţia din decembrie 1989 din punct de vedere istoric nu este în realitate aşa cum o prezintă foştii ofiţeri şi colaboratori ai Securităţii comuniste. Serviciul secret condus de Iulian Vlad a acţionat contrar legilor ţării şi intereselor poporului român, lăsând Revoluţia Română să încapă pe mâna agenturii KGB/GRU condusă de Ion Iliescu, Silviu Brucan, Nicolae Militaru şi Petre Roman, cu binecuvântarea Moscovei sovietice. În realitate, în decembrie 1989, generalul Iulian Vlad, comandantul Securităţii, care avea informaţiile necesare că va cădea Nicolae Ceauşescu pentru că aşa hotărâseră marile puteri, a decis ca agenţii săi să se retragă încă din 17 decembrie 1989 de pe teren şi din dispozitiv la Timişoara, apoi pe 21 decembrie la Bucureşti, lăsând ţara şi poporul român pe mâna agenţilor străini sovietici, AVO, iugoslavi, americani, francezi şi britanici, care au acţionat nestingheriţi de nimeni pentru a implementa acordul de la Malta dintre Bush şi Gorbaciov, din 3 decembrie 1989, privind înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu. Ceea ce a făcut generalul Iulian Vlad şi conducerea Securităţii, cu toate artificiile de imagine promovate de istoricul Alex Mihai Stoenescu, fostul colaborator, conform CNSAS, al Securităţii, nu a fost altceva decât trădare a ţării, constituţiei, legilor în vigoare şi în cele din urmă a intereselor poporului, pentru că românii nu ştiau ce se întâmplă, dar şeful Securităţii da, preferând să lase agenturile străine să-şi facă de cap operativ în România şi să predea puterea grupului KGB/GRU, în după amiaza zilei de 22 decembrie 1989. Iulian Vlad a dorit să-şi asigure astfel viaţa, să nu moară „sinucis” ca generalul Vasile Milea şi să-şi mănânce pensia până la adânci bătrâneţi, fapt care nu-l scuză în faţa istoriei şi a poporului că a predat ţara sovieticilor şi intereselor marilor puteri în decembrie 1989.

download

Iulian Vlad ştia din august 1989 că SUA şi URSS hotărâseră înlăturarea lui Nicolae Ceauşesu şi a regimului de independenţă din România, când la Viena şefii rezidenţei locale KGB şi CIA l-au informat la „cafeneaua spionilor” (Cafe Landtmann) pe Marin, fratele lui Ceauşescu, care era ambasador în capitala Austriei, ca dictatorul să se retragă la congresul PCR din noiembrie 1989, altfel o să moară. Marin s-a întîlnit cu fratele său la Snagov, dar acesta a refuzat să cedeze puterea susţinând naiv că poporul îl sprijină. A fost momentul de declic când şeful Securităţii comuniste a realizat că trebuie să-şi salveze pielea. Pe 2-3 decembrie 1989 are loc întâlnirea la nivel înalt SUA-URSS de la Malta, unde se hotărăşte pentru prima dată ca SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie să poată opera economic în ţările est-europene, cu voia URSS.S-a luat decizia unificării Germaniei ca o confederaţie: “respectarea de către SUA a înţelegerilor convenite anterior cu statele vest-europene, ca fiecare dintre acestea să aibă un rol sporit în influenţarea situaţiei din Europa de Est, astfel încât să-şi asigure promovarea propriilor interese pe termen lung în această zonă. Franţa şi Anglia au solicitat totodată ca, în perspectiva construirii unei confederaţii a celor două state germane, să se prevină deplasarea centrului de putere din Europa către Germania unificată, precum şi o polarizare politico-economică şi chiar militară între aceasta şi URSS. De genul celei existente înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.“ Pe 3 decembrie 1989, după ora 22.00. Generalul Iulian Vlad îl informează pe Nicolae Ceauşescu asupra deciziilor luate la Malta de liderii SUA şi URSS, şi anume înlăturarea lui Ceauşescu simultan cu Noriega, în Panama, conform unei surse de presă din anturajul Departamentului de stat american prezente la Malta. Generalul Iulian Vlad îşi face socotelile să nu-l sprijine pe Nicolae Ceauşescu şi să scape curat din afacere. La o întâlnire a Tratatului de la Varşovia, Gorbaciov îi dă de înţeles lui Ceauşescu că nu mai va fi în viaţă pe 9 ianuarie 1990 la următoarea întâlnire a alianţei militare comuniste. Începe la Timişoara scandalul cu agentul dublu româno- maghiar Laszlo Tokes, detonatorul evenimentelor. Istoria o cunoaştem. Iulia Vlad ordonă retragerea în cazărmi a agenţilor Securităţii.

Generalul-Iulian-Vlad-in-CC-decembrie-1989-Foto-c-Paul-Agarici

Din 17 decembrie 1989 în România operează agenţii secreţi francezi, americani, maghiari, iugoslavi, KGB/GRU şi cei 30.000 de „turişti” sovietici, fără să mai fie filaţi sau impiedicaţi de contraspionajul Securităţii. Iulian Vlad scapă cu viaţă dar ţara încape pe mâna serviciilor secrete şi intereselor străine şi, mai ales, pe mâna agenturii KGB/GRU în frunte cu Ion Iliescu care pun la cale diversiunea cu teroriştii murind peste 1000 de oameni nevinovaţi doar ca să se legitimeze noua putere instaurată de Moscova sovietică. Nicolae Ceauşescu ţine pe 20 decembrie 1989, la televiziunea de stat, un celebru discurs care atrage atenţia despre acţiunile marilor puteri în ţara noastră: ”această campanie împotriva României face parte dintr-un plan mai general împotriva independenței și suveranității popoarelor — a acelor popoare care nu vor dominația străină.” Cine să-l mai asculte, poporul manipulat şi înşelat de agenţii străini? Securitatea lui Iulian Vlad prin non-combat şi favorizarea agenţilor operativi străini juca de partea învingătorilor: agentura KGB/GRU căruia i-a predat puterea în 22 decembrie 1989. Un comandant al Securităţii trebuia să lupte şi să moară apărând ţara şi poporul, nu să lase România un câmp de încercare şi un poligon de tragere pentru serviciile secrete străine ca să-şi impună guvernul lor la Bucureşti. Un comandant al Securităţii îşi duce misiunea până la capăt, pentru că „garda moare, dar nu se predă”, nu-şi mănâncă pensia liniştit sau să ofere interviuri la presa mainstream în timp ce ţara e condusă de marile puteri, prin interpuşi la Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni. În decembrie 1989 conducerea Securităţii a ales să trădeze interesele poporului român şi România, ca să-şi scape pielea, în favoarea agenturii KGB/GRU conduse de Ion Iliescu care a fost impusă la putere de Moscova sovietică, la înţelegere cu SUA. Punctul de vedere istoriografic al „istoricilor Securităţii” suferă de cecitate şi de o deturnare intenţionată a semnificaţiilor documentelor şi mărturiilor într-un mod subiectiv, în favoarea unei singurei părţi, care nu are niciun interes să fie obiectivă.Manipularea continuă.Un fapt e cert: conducerea Securităţii a trădat atât activul instituţiei, cât şi interesele poporului român în decembrie 1989

Ionuţ Ţene

icirc-ntalnirea-cu-gorbaciov-din-decembrie-89-axa-ialta-malta-via-bucuresti-18342752

SURSA: http://www.napocanews.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s