MUZEUL ARMATEI NAŢIONALE-FILM DOCUMENTAR

Posted: 5 mai 2012 in Filme documentare

FILMUL DOCUMENTAR „MUZEUL ARMATEI NAŢIONALE”

 

La mijlocul lunii mai, 2011 la Chişinău a fost lansat filmul documentar „Muzeul Armatei Naţionale”. La turnarea acestui film au participat pe post de operator  Laurenţiu-Vlad Grossu, regia video a fost asigurată de Florin Maxim, iar cunoscutul actor Nicolae Darie cu vocea sa a completat coloana sonoră a filmului.

Lucrarea a fost lansată la Muzeul Armatei Naţionale al Republicii Moldova în cadrul Festivalului European „Noaptea Muzeelor”,fiind inclusă în program alături de alte activităţi culturale.

Subiectul filmului este un scurt istoric al Muzeului Armatei Naţionale a Republicii Moldova de la formare prin ordinul Ministrului Apărării  din 1994 şi  deschis oficial pentru public la 3 septembrie 1999 până în prezent.

În cei 10 ani de existenţă Muzeul Armatei Naţionale a Republicii Moldova a devenit o instituţie prestigioasă de cultură şi ştiinţă. În perioada nominalizată Muzeul a fost vizitat de un număr impunător de vizitatori, persoane oficiale din ţară si de peste hotare, delegaţii de la Consiliul Europei, Uniunea Europeană şi NATO. Pe parcursul acestor ani fondul muzeografic al instituţiei s-a mărit considerabil. Nici un muzeu din cele existente în Republica Moldova nu a izbutit să completeze fondurile sale cu un  număr atât de mare de exponate de muzeu într-un termen atât de scurt.

La capitolul ştiinţă şi cercetări ştiinţifice în domeniul istoriei militare Muzeul Armatei Naţionale s-a impus cu un şir întreg de conferinţe ştiinţifice, cu un număr mare de articole şi comunicări interesante şi originale publicate în revista de istorie militară„Cohorta”.

Fără careva dubii, filmul este o reuşită sută la sută şi vă invităm să-l vizionaţi pentru a vă convinge de cele spuse anterior.

Adresa filmului în internet:  partea 1 şi partea 2

http://youtu.be/kxT8eUePaxY

http://youtu.be/6Urt8NAsmcY

     Alexandru Moraru, Centrul de Cultură şi Istorie Militară

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s